Váš nákupný košík je prázdny

Ste neprihlásený
Ako si vybrať správne tašku?

Ako si vybrať správne tašku?

Prvé pravidlo je že obal predáva.

Prvé pravidlo je, že obal predáva. Taška je obal a teda predáva. Znie to tvrdo, ale je to tak. Podľa jednej štúdie, reklamu na papierovej taške vidí v priemere 200 ľudí, takže je to zároveň reklamný nosič (jeden z najlacnejších).

Tak ako na to? Základné pravidlo je: čím lacnejší tovar, týlm lacnejšia taška. Luxusný tovar obvykle balíme do luxusných tašiek. Papierové tašky sú omnoho pevnejšie ako sa zdajú – nosnosť je málokedy dôležitá. Ak je taška dobre vyrobená, naozaj odnesie veľa.

Základné druhy papierových tašiek:

Sáčok – Americká taška

Papierová taška s plochým papierovým uchom

Papierová taška s krúteným papierovým uchom

Taška Prestige – papierová taška, textilné uško

Laminovaná taška – polaminovaný hrubší papier, šnúrkové ucho, spevnenie

Sáčok – Amercká taška:

Na veľmi lacný tovar, rýchloobrátkový tovar, kde nemá význam investícia do drahšieho obalu. Maličký, začínajúci obchodík s lacným tovarom. Alebo doplnkové balenie vo veľkom obchode, aby sme mali jeden druh tovaru v jednom sáčku, taške.

Papierová taška s plochým papierovým uchom:

Najčastejšie sa do týchto tašiek balia potraviny, pečivo, lacnejší tovar, kde sa nepredáva exkluzivita. V každom podobnom obchode kúpite rovnaký tovar. Potlač sa robí, aby ste ukázali kde ľudia daný tovar najčastejšie nakupujú. Ukazujete svoj podiel na trhu a že si ľudia vyberajú Vás. Treba využiť reklamný priestor tašky.

Papierová taška, krútené papierové ucho:

Obchody kde už záleží na kvalite tovaru, jeho pridanej hodnote. Obvykle sú tašky potlačené logom obchodu alebo značkou tovaru, ktorý je určený do tejto tašky. Stredne drahý tovar. Jednoznačne sa doporučuje tašky potlačiť.

Taška Prestige:

Jednoznačne na luxusnejší tovar s dôrazom na ekologické myslenie. Na obchodné stretnutia, kde sa odovzdáva partnerom darček za prejavenú dôveru. Ručná výroba, unikátne výrobky vyrábané v malom množstve. Tu sa vyslovene žiada, aby taška bola nosičom reklmy o značke a kvalite výrobku, na ktorý je určená.

Laminované tašky:

Na najluxusnejší tovar. Papierová taška je polaminovaná a je veľmi veľa možností ako z nej spraviť samostaný luxusný tovar. Tieto tašky bez loga, potlače, sa takmer nevyrábajú. Obvykle sa vyrábajú ručne. Existuje neskutočné množstvo kombinácií, ako tašku vyrobiť. Papier tenký, hrubý, veľmi hrubý. Laminovanie lesklé, matné, štrukturované. Uško šnúrkové, saténové, farebné, zakončené uzlíkom, mašľou, koncovkou. Dierka na uško s nitom, bez. Potlač jednofarebná, viacfarebná, UV lak, razba, zlatenie...

A teraz si dobre vybrať :)

Nebojte sa, zavolajte nám :) Radi sa porozprávame, zistíme čo potrebujete a nájdeme rozumné riešenie. Príjemný rozhovor vždy poteší. Tak už sa na Vás tešíme.

Produkty